SAĞLIKLI BİR KIŞ GEÇİRİN

17.11.2016 15:44

Günlerin kısaldığı ve soğukların kendini hissettirmeye başladığı soğuk kış günlerinde vücudumuzun hastalıklara karşı direnci azalır. Kış aylarında yetersiz beslenme, vitamin ve mineral eksikliği bağışıklık sistemimizin zayıflamasına ve hastalıklara karşı bünyemizin zayıf düşmesine neden olur. Bu yüzden, sağlıklı bir kış geçirmek istiyorsak kış sebzeleriyle bağışıklık sistemimizi güçlendirmeli ve ihtiyacımız olan vitamin, mineral takviyelerini yeterli miktarda tüketmeliyiz. (https://www.goherbalife.com/%C4%B1pek-mart%C4%B1/tr-TR/Catalog/Takviye-Edici-G%C4%B1dalar/Form%C3%BCl-2-Vitamin-ve-Mineral-Tablet)

 Kış hastalıklarından korunmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için A ve C vitamini açısından zengin olan kış sebzeleri ve meyveleri tüketilmelidir. Bunlar; portakal, mandalina, greyfurt, havuç, kivi, karnabahar, lahana, brokoli, Brüksel lahanası, maydanoz, tere, ıspanak gibi vitaminler açısından zengin olan besinler olabilir. Ana öğünlerde sebze ve salata bulunmalı ve meyveler de 2-3 porsiyon tüketilmelidir.

 Sebzeler günlük beslenmemizin vitamin ve mineral kaynağıdır. Sebzeleri yemek ve salata olarak yediğimizde günlük posa ihtiyacımızın da karşılanmasına destek olur. Posanın günlük düzenli kullanımı ise bağırsak aktivitesini düzenlediği gibi kan yağlarının düşürülmesine de yardımcı olur.

 Sebzeler ayrıca hücrelerimizin hasara uğramasını engelleyen antioksidan öğeler açısından da zengindirler. Böylece vücudumuz kronik hastalıklara karşı da korunmuş olur. Bu bağlamda, vitamin kaynağı meyveleri de düzenli olarak tüketmeliyiz ve meyvelerin suyunu sıkıp içmek yerine, katı olarak tüketerek C vitamininden daha fazla faydalanmalıyız. (https://www.bilgizenginleri.org/biyoloji/12589-vitamin-ve-mineraller-hangi-besinlerde-bulunur.html

İletişim

moryeşil Nişantaşı / İSTANBUL +90 532 6675170 (W.app ile de ulaşabilirsiiz)

Ücretsiz Danışmanlık için iletişime geçiniz...
moryesil@yahoo.com