Düşünceler Hayat değiştirir mi ?

21.12.2016 15:36

Düşüncelerinizi değiştirerek, kaderinizi de değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, yanlış duymadınız….

Özellikle bizim inancımıza göre, kader biz daha doğmadan yazılıp çizilmiştir ve bunun değişebileceği bir nokta yoktur. YANLIŞ! Koca bir yanlış. Allah’ın bizi yaratırken diğer tüm canlılardan farklı olarak bize neden bir de kullandığımızda hayatımızı çok başka yerlere götürebilen bir beyin; bunun alt başlıkları olarak kavrama & değerlendirme yetenekleri; olaylar arası muhakeme yapabilme bilinci; hislerimizle mantığımızı harmanlayabilme bilgeliği verdiğini hiç düşündünüz mü?

Ben çok düşündüm. Ve vardığım sonuç bu kadar büyük, sınırsız, her şeye kadir bir gücün, yarattığı insan denilen varlığa da bu özellikleri vermesinin bir sebebi olması gerektiği oldu. Buna sadece içinde doğmuş olduğum dini inanç sebebiyle; ya da tek bir olay sonucu v.s. v.s. karar vermedim. Kendi adıma, benim yaşadığım olaylar, hayatımın tümünde karşıma çıkan değerlendirebildiğim ve değerlendiremediğim; bazen tekrar tekrar sunulmuş fırsatlar; dönem dönem içerisinde bulunduğum ruh haline, kendime verdiğim değere, insanlara bakış açıma; hayatın bana sunduklarına duyabildiğim şükran seviyesine ya da sahip olamadıklarıma odaklanarak yaydığım mızmızlık enerjisine bağlı olarak, bu yaşıma kadar yaşadığım her şey ama her şey bana tek bir şey söyledi. Bu dünyada yaşayacağın önceden belirlenmiş şeyler var evet; ama bunlar senin kafandakilere göre şekillenecek, hayatında yer edecek ya da etmeyecek. Olumsuz görünen durumlar hayatını zindana ya da fırsata çevirecek; olumlu durumlar senin onları ne kadar hak ettiğine inandığına bağlı olarak hayatının neşe dolu bir gerçeği olacak ya da kısa bir süre içinde yarattığın korkularınla beraber hayatından çıkıp gidecek.

Beynini kullan, aklını sağlıklı tut, kalbini dinle, ruhuna danış…Bir sonraki yaşamak istediğin gerçekliğin; hayallerin varsa – ki olmalı, bunları nasıl, kimlerle, nerede gerçekleştirebileceğinin kararını ancak bu şekilde verebilirsin. Ve sen Allah’ın sana bahşettiği aklı, kalbi, ruhu; hiçbirisini es geçmeden kullanabilirsen evet kaderini değiştirebilme ihtimalin var. Buna inandıkça algıların da açılacak, buna inandıkça içine doğru-yanlış hisler daha net bir şekilde doğmaya başlayacak. Buna inandıkça, düşüncelerini bilinçli bir şekilde değiştirmeye başladıkça, emin olabilirsin ki hayatında bir şeyler değişmeye başlayacak. Denemesi bedava :)

Sevgiyle…

https://www.facebook.com/oseninkendigelisimin/

 

İletişim

moryeşil Nişantaşı / İSTANBUL +90 532 6675170 (W.app ile de ulaşabilirsiiz)

Ücretsiz Danışmanlık için iletişime geçiniz...
moryesil@yahoo.com