Grip Deyip Geçmeyin, Tedbir Alın

28.11.2016 11:04

       Özellikle çocuklar ve yaşlılarda daha zor atlatılan grip, bulaşıcı hastalıklara sebep olarak orta kulak iltihabı, zatürre, beyinsel fonksiyonlara zarar verme gibi tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Grip dünya genelinde 3 ila 5 milyon civarında şiddetli vakaya sebep olmaktadır.

        Grip öksürük ve hapşırıkla etrafa saçılan damlacıkların havada dağılması ile bulaşır ve genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılır. Oysa grip soğuk algınlığına göre daha ağır belirtiler gösterir ve iyileşmek için daha uzun süre gerekebilir.

         Gerekli önlemler alınmazsa özellikle kalp-damar hastaları (https://www.facebook.com/notes/ya%C5%9Fam-g%C4%B1das%C4%B1/nitrik-oksit-mucizesi/149403215184753) , solunum yolu hastaları ve şeker hastaları için daha büyük bir risk olabilir.

         Gribe sebep olan Influenza virüsünün özellikle Ocak-Şubat aylarında yaygın olarak görüldüğü ve son yıllarda bu dönemin Mayıs ayına kadar uzadığı belirtiliyor.

        Bir hastalığa yakalandıktan sonra iyileşmeye çalışmaktansa hastalanmadan önlem almak, genel olarak yaşam standartlarına, beslenmeye dikkat etmek ise grip dahil birçok hastalığı önleyecektir Gelişmiş bazı ülkeler tam da bu sebepten; hem vatandaşlarının daha bilinçli yaşaması hem de hastalıklarla gelen maliyetlerin en aza düşürülmesi için önleyici tıp modelini hayata geçirmişlerdir. (https://tr.wikipedia.org/wiki/Profilaksi)

Sağlıklı bir kış geçirmeniz dileğiyle :)

İpek
 

İletişim

moryeşil Nişantaşı / İSTANBUL +90 532 6675170 (W.app ile de ulaşabilirsiiz)

Ücretsiz Danışmanlık için iletişime geçiniz...
moryesil@yahoo.com